pondelok 8. februára 2010

GT-R so zadným náhonom? prečo nie...

Japonský úpravca Blitz očividne transplantoval pohonné ústrojenstvo so zadným náhonom z Nissanu Fairlady Z33 (350/370Z) do nového R35 GT-R, čo môže znamenať len jedinú vec: sú plány vstúpiť so "zadohrabom" GT-R do šmýkajúceho cirkusu, ktorým je D1GP.
Najskôr som krútil hlavou nad mechanickým zmutovaním R35. No keď som si predstavil, ako sa obrovské coupé rúti bokom po trati, došlo mi, že to musí byť fascinujúci pohľad.

Nuž, bolo by dobré keby Blitz mohol zaručiť, že kombinácia motora VR38DETT a 6 rýchlostnej manuálnej prevodovky bude schopná spoľahlivo pracovať a hlavne počas extrémneho namáhania pri driftingu. Už len keď obyčajná výmena sériových kolies za iné spôsobí chybové hlásenie z riadiacej jednotky, predstavme si, aký bordel asi musí spraviť, keď naštartujeme pôvodne AWD GT-R s úplne iným RWD podvozkom a manuálnou prevodovkou.

Ukázalo sa, že prvý obrázok bola fotomontáž. Ďalšie dva snímky však zachytávajú reálne auto na Tokyo Auto Salone 2009. Na poslednej fotografií je ER34 Skyline, ktorý R35 pravdepodobne nahradí.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára